Tratamente:

 • Tratamentul endodontic
 • Obturatii coronare
 • Restaurare corono-radiculara cu pivot fibra sticla

 

Rezistenta si estetica sunt valori omniprezente in tratamentele noastre. Suntem adeptii tratamentului modern al cariei dentare pe principiul preparatiilor minim-invazive, adica a indepartarii stricte a dentinei cariate, si a obturarii (plombarii) cavitatilor rezultate.

Aceste materiale reprezinta o alternativa fizionomica la obturatiile cenusii din amalgam, cu care am fost obisnuiti in trecut si care nu mai sunt demult folosite in clinicile moderne. In afara de aspectul inestetic, amalgamul nu prezinta proprietati adezive si necesita sacrificarea unor zone dentare sanatoase in scopul crearii unor cavitati retentive. Ca urmare, principiul minim invaziv este tratamentul ideal pentru dintii dumneavoastra.

Care sunt tipurile de obturatii (plombe)?

Obturatiile de amalgam – plombele de amalgam ( numite uneori ” plombe argintii ” ) sunt un amestec de mercur lichid si bucati mici de argint sau alte metale, cum ar fi cupru, staniu si zinc. Amalgamele au multe dezavantaje. Amalgamul este un metal, care se dilata sau se contracta la caldura, frig, si muscatura. Prin urmare, cu fiecare masa dintele este slabit si in timp si in functie de dimensiunea plombei, dintele devine predispus la fracturare. De asemenea plombele de amalgam necesita o atentie deosebita deoarece ele contin mercur, care este un element foarte toxic. In literatura de specialitate nu este foarte clara cantitatea de mercur care este eliberata din amalgam si care sunt efectele pe termen lung asupra intregului organism. Siguranta plombelor de amalgam a fost pusa in discutie de mai multi ani din cauza preocuparilor privind absorbtia mercurului, care contribuie la mai multe boli, incluzand Alzheimer, scleroza multipla, dementa si artrita.

Obturatiile din rasini compozite – Rasinile compozite sunt un amestec plastic de culoarea dintelui umplut cu sticla (dioxid de siliciu). Introduse in anii 60, compozitele dentare au fost limitate doar la dintii din fata din cauza ca nu erau suficient de rezistente pentru a rezista la presiunea si uzura generate de dintii din spate. De atunci compozitele au fost imbunatatite semnificativ si pot fi, de asemenea, aplicate cu succes si pe dintii din spate. Compozitele nu sunt utilizate doar pentru restaurarea cariilor, ci, de asemenea, sunt utilizate si in imbunatatirea cosmetica a danturii prin schimbarea culorii dintilor sau prin remodelarea dintilor deformati. Nu este cunoscut nici un risc in privinta sanatatii prin aplicarea plombelor compozite. Plombele din rasini compozite au fost create ca o alternativa la plombele din metal traditionale. Plombele dintilor colorate astfel incat sa arate ca dintii naturali sunt cunoscute ca plombe din rasini compozite si sunt realizate din rasini dentare. Plombele din rasini compozite sunt rezistente, durabile si create pentru un zambet cat mai natural.

Pentru a intelege mai bine, urmariti efectuarea tratamentului. Daca este nevoie, se poate face si imbracarea dintelui.

Get the Flash Player to see this content.

Inlay-uri si Onlay-uri din portelan – Avantajele reale au fost obtinute in laborator prin procesarea plombelor albe de portelan numite inlay sau onlay. Ele sunt frumoase, rezistente si de lunga durata. Pretul este similar cu cel al inlay-urilor sau onlay-urilor din aur. Ca multe alte lucruri in viata, cu cat sunt mai valoroase, cu atat sunt mai costisitoare, dar ele merita cu adevarat daca doriti plombe solide, albe, in locul metalului inestetic.

De ce sunt utilizate inlay-urile si onlay-urile din portelan pentru cariile mai mari sau reconstructii?

In cazul cariilor mai mari sau a zonelor distruse pot fi indicate inlay-uri sau onlay-uri pentru a acoperi o suprafata mai mare a dintelui. Aceste reconstructii sunt indirecte din cauza ca este nevoie de doua sedinte si producerea in laboratoarele noastre dentare. Reconstructiile din ceramica sunt considerate mult mai scumpe si de aceea plombele din compozit intr-o singura sedinta sunt de obicei preferate. Reconstructiile din ceramica sunt mult mai durabile si nu se pateaza. Practic, rezultatul final cu ceramica este spectaculos. Inlay-urile si onlay-urile albe sunt lipite pe dinte si exista in prezent un organism de cercetare care pretinde ca din aceasta cauza dintele devine mai puternic dupa o astfel de procedura, mai putin predispus la probleme.

Cautari similare:

 • imbracarea dintilor
 • imbracare dinti
 • plombe
 • plombe dentare
 • imbracarea dintilor pret
 • plomba dentara
 • imbracarea dintilor in portelan pret
 • imbracare dinte
 • imbracare dinti portelan pret

Leave your comment